İmtizac Sergisi 4. İrade Odası

İRADE - Birlikte Uyumu Konuşmak

Serginin bu kısmında, üniversitelerde eğitim gören 15’in üzerinde Suriyelinin katılımı ile gerçekleşen “Birlikte Uyumu Konuşmak” çalıştaylarının (4 adet) sonuçları sergilenmektedir. Uluslararası Göç ve Toplumsal Uyumla ilgili tartışma ve politika üretme sürecinde, göçmenler genellikle edilgen yapıda ve geri planda görünmektedir. Ancak uyuma konu olan göçmenlerin uyuma dair düşüncelerini almak ve sürece aktif katılmalarını sağlamak, üretilen politikaları da sağlıklı ve işlevsel kılacaktır. Çalıştaylarda katılımcıların Türkiye’ye geliş hikayeleri dinlendikten sonra, uyum kavramının tanımını yapmaları, uyumu engelleyen ve zorlaştıran faktörlerin neler olduğunu belirtmeleri istenmiş ve ardından uyum için neler yaptıkları ve yapabilecekleri konuşulmuş ve öneriler tartışmaya açılmıştır.

التصميم – التحدث سويا عن الإندماج

يتم في هذا القسم من المعرض عرض نتائج إجتماعات "التحدث سويا عن الإندماج" (أربعة اجتماعات) التي قمنا بها مع الطلاب السوريين الذين يدرسون في جامعة مرمرة. و نلاحظ أن المهاجرين يقفون دوما بعيدا عن الدراسات و الأعمال في الهجرة الدولية و التوافق الإجتماعي من دون المشاركة في التخطيط و التنفيذ. و لكن الأخذ برأي المهاجرين أو اللاجئين في موضوع الإندماج و تأمين مشاركتهم في هذه الأعمال سيجعل من الخطط الموضوعة فعالة و مفيدة أكثر. . و بعد الإستماع الى قصص مجيئ المشاركين الى تركيا في ورشات العمل التي قمنا بها طلبنا منهم أن يقوموا بتعريف الإندماج و ماذا يعني بالنسبة اليهم و ما هي المشاكل و العوائق التي تواجههم في مرحلة الإندماج في المجتمع الجديد و بعدها تم التحدث عن ما فعلوه للإندماج و مالذي يستطيعون القيام به للإندماج و مناقشة الإقتراحات المُدمة

Volition - Talking About Social Integration with Immigrants

In this part of the exhibition, the results of the "Talking About Social Integration Together” workshops, which we realized with Syrian university students are exhibited. With regard to the international migration and social cohesion discussions, it is observed that immigrants are either excluded from the discussions and policy development processes or they are only passive participants of related topics. However, getting immigrants’ opinions about social integration and enabling them to participate to the process will make related policies healthier and  more functional. Following the stories of their migration process, it was requested from the participants to make the definition of integration and identify the difficulties which make integration process harder. Then after, it is discussed what they did and what can be done for social integration and accordingly suggestions were opened to the discussion.

Bu sayfa Urban Problems and Local Government Research and Implementation Centre tarafından en son 04.11.2017 23:05:49 tarihinde güncellenmiştir.